Служіння Годування бездомних


Годування Бездомних

Годування бездомнихМи віримо, що Церква повинна бути адекватною відповіддю Ісуса Христа на актуальні
потреби того суспільства, у якому Вона поставлена Господом. Ми усвідомлюємо, що в тому
районі, де знаходиться Львівська Євангельська Церква «Осанна» проживає дуже багато людей
залежних від алкоголю, безпритульних і просто дуже вбогих людей. Думаючи, як ми, як
Церква можемо допомогти цим людям, ми вирішили розпочати служіння годування бідних і
безпритульних людей.


Так сталось, що початок цього служіння співпав з святкуванням у нашому місті 750-ї
річниці з дня утворення Львова. Тому, коли брати Василь Черевко і Руслан Стропиш вирушили
на пошук безпритульних людей нашого району, на наш подив, вони змогли знайти всього лише
двох людей. Виявилось, що на честь святкування Дня Львова всіх безпритульних було вивезено
за межі міста, щоб не створювати негативний імідж Львова перед безліччю іноземних туристів,
які приїхали на свято. Отож, в першу суботу на служіння годування прийшло тільки двоє
безпритульних, яких не вивезли за Львів лише тому, що у них були при собі якісь документи. Так
розпочиналось служіння, яке з часом сильно змінило всю нашу церкву.

Сьогодні ми годуємо безпритульних і бідних людей два рази на тиждень. Це не легке
служіння, оскільки воно пов’язане з багатьма труднощами. Наприклад спочатку у нас було дуже
багато проблем з місцевими жителями, яким не подобалось, що під їх вікнами два рази на тиждень
збирається цілий натовп так би мовити, неблагонадійних людей. Але з часом, ми змогли вирішити
цю проблему. Ми організували наших безпритульних час від часу прибирати у місці, де ми
збираємось. Вони підключились до нашого служіння «Чисте серце – чисте місто» і також разом з
нами приймають участь у благоустрої нашого району!

Сьогодні служінням годування безпритульних опікується наш реабілітаційний центр. Дуже
приємно спостерігати за тим, як колишні безпритульні служать тим, з ким вони ще недавно разом
бомжували і вели безбожний образ життя!

Обов’язковими умовами служіння годування безпритульних є два принципи:

1. Ми не годуємо людей, які приходять до нас в нетверезому стані.

2. Ті, хто приходять до нас обов’язково слухають проповіді, або свідоцтва про Ісуса Христа

Таким чином, це не тільки служіння милосердя, а й проповідь Божого Слова. Зараз на наші
служіння можуть відвідувати до вісімдесяти людей. Ми віримо, що через це служіння відбувається
практичне прославлення нашого Господа, Який навчав:

«Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та
прославляли Отця вашого, що на небі.» Матвія 5:16

Годування бездомних

Цікава стаття? Поділися їй з іншими:

У вас немає прав коментувати статті, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть на сайт