Новини Наші новини


Наші новини

Дорожче за кубок

Дорожче за кубокЗ першого дня Чемпіонату Європи з футболу 2012, церква "Осанна" розгорнула громадську фан-зону на спортивному майданчику будинку №47, що по вулиці Чорновола у місті Львові. Фан-зона проводиться в рамках проекту "Дорожче за кубок".

Кожен день проведення Євро-2012 на спортивному майданчику проводяться різноманітні спортивні конкурси та естафети, складено декілька футбольних команд. Діють "Салон краси" та "Художня майстерня", діти прилеглих будинків вистроюються в чергу до батута, а втомившись від стрибків сідають у куток для проведення уроків з вивчення Біблії.

Звична річ, що і як у будь-якій іншій фан-зоні Євро-чемпіонату, в нас демонструються всі футбольні матчі на великому екрані.

Фан-зона працює щоденно, з 15 до 19 години - дитяча програма, з 19 до опівночі - демонстрація футбольних матчів.

Вхід на фан-зону та будь-які розваги - безкоштовні! Єдина вимога - дотримання здорового способу життя, тоб-то відмова від вживання, на огородженій територій, алкоголю та тютюну.

Відео-ролики з фан-зони доступні для перегляду на нашому каналі YouTube:

Львівська фан-зона на Чорновола, відео 1.

Львівська фан-зона на Чорновола, відео 2.

Львівська фан-зона на Чорновола, відео 3.

Львівська фан-зона на Чорновола, відео 4.

А також EURO 2012..фан-зона from Yuriy Kovalisko on Vimeo.

Запрошуємо переглянути фотографії з фан-зони. Є нові фотографії від 1 липня 2012 року!

Відбувся концерт Сергія Брікси та гурту "Друзі"

17 травня, в приміщенні Палацу Культури ім. Гната Хоткевича, в залі, де збирається церква «Осанна», відбувся перший у нашій практиці платний християнський концерт. На сцені виступав відомий християнський виконавець Сергій Брікса і зібраний ним гурт «Друзі». Концерт проходив у рамках всеукраїнського туру. Наші хвилювання з приводу наповнення залу виявилися марними. Молодь і люди середнього віку вщерть заповнили нижній зал і декілька рядів балкону. Тут були присутні люди з багатьох євангельських церков Львова.

Сергій Брікса виконував свої старі, та нові пісні, а зал дружньо йому підспівував. Серця глядачів не могли також не вразити пісні у виконанні інших учасників гурту.

Завершився концерт чудовою піснею «Ми – одна сім’я», під яку зал створив красиву світлову виставу з увімкнених мобільний телефонів.

Сергій зауважив, що йому надзвичайно сподобалась львівська публіка, і пообіцяв знову повернутися у наше гостинне місто.

Фоторепортаж з концерту у нашому альбомі.

Пригода на природі

Прийшла весна і це хороший привід проводити домашні групи на природі. Для багатьох віруючих такий формат сприяє кращому спілкуванню і ближчим взаємовідносинам. Така група, як правило пролітає непомітно і після неї не хочеться розходитись. Група «Наукова» вже не раз мала подібний досвід. Тим більше, місце, яке ми обираємо для цього залишається незмінним – чудове озеро і ліс у селі Тростянець.

Отож, без зайвих вагань ми вирішили одразу після недільного служіння відправитись на природу! Цього разу нас було п’ятнадцятеро, тому приїхавши на місце, ми почали шукати якусь простору галявинку для спілкування. Але оскільки це була неділя і погода була чудова, практично всі місця для відпочинку навколо озера були зайняті. Проте, після недовгих пошуків, ми змогли таки знайти затишний куточок, де можна було поспілкуватись без перешкод.

Як завжди, ми почали зі спільного обіду. На природі апетит у всіх був здоровий, тому цей час був зовсім не зайвим. Оскільки погода була, як на замовлення, ми змогли і по засмагати, і поплавати в озері і просто погуляти довкола. Для нас це завжди час неформального спілкування і спільної радості. Дуже радісно було бачити разом із нами подружжя Оксани і Володі. Останнім часом через вагітність Оксани, виїзди Володі на роботу в Київ, і їх проживання далеко від Львова, вони не так часто мали змогу бути у Церкві і на групі. Тому велику увагу неформальної частини групи ми приділили цій чудовій парочці.

Після відпочинку ми зібрались до купки, щоб мати духовне єднання. Костя привіз гітару, тому ми мали час поклоніння Ісусу. Потім було спілкування. Однією з головних тем, яку ми піднімали під час нашої розмови було те, що часто ми можемо не помічати Господньої присутності у наших буднях. Він може проявляти Себе через різні обставини і зустрічі з людьми, але ми просто не навчені побачити у цих простих проявах Його руку!

І раптом, в процесі нашого гарячого спілкування, ми помітили, що до нас від сусіднього столика нетверезою ходою наближається молодий чоловік з тарілкою, наповненою різними смакотами. Коли він підійшов до нас, ми, якраз перебували на піку нашої цікавої розмови. Ми були трохи збентежені таким втручанням, тим більше, що він почав просити когось із наших гітаристів підійти до їх столика і пограти їм на гітарі. Це не входило у наші плани, тому ми почали пояснювати йому, що він нам заважає і просили його залишити нас у спокої. Але він не вгамовувався, тому Сергій вирішив врятувати ситуацію і, взявши гітару пішов разом з цим чоловіком у напрямку їх столика.

Ми, зітхнувши з полегшенням, вже хотіли продовжувати таку цікаву дискусію, але зрозуміли, що ніяк не можемо зосередитись. Аж раптом хтось сказав: «Слухайте, а про що ми щойно говорили? Хіба не про це? Хіба цю «прикру випадковість» не Бог допустив?»

Як результат, ми всі, не довго думаючи, підхопились із своїх місць і кинулися до столу, де Сергій вже налаштовувався розважити наших нових знайомих. Коли вони побачили таку кількість людей, вони спочатку трохи злякались, але побачивши наш намір спільно заспівати для них, дуже зраділи.

Таким чином ми могли по-перше, прославити Господа, співаючи Йому хвалу перед ошелешеними відпочивальниками, а по-друге, практично засвоїти ту просту істину, яку ми щойно обговорювали в спілкуванні.

Завершивши спів, і сказавши молодим людям кілька слів про те, що Ісус їх любить, ми повертались на своє місце з радістю у наших серцях.

День добігав до свого завершення, за справу взялися комарі, тому ми, помолившись за потреби один одного, задоволені чудовим днем, поверталися назад у Львів.

Слава нашому Господу за такі чудові моменти, Його непередбачуваність і щедрість на подібні сюрпризи!

Пасха – родинне свято

Саме так, у дружній родині ми зустріли Свято Пасхи цього року. У четвер, на служінні, присвяченому спомину страждань та смерті Христа разом з нами була наша перша дочірня церква «Божа Любов». Пастор Руслан Стропиш проповідував про Гефсиманську молитву Ісуса і важливість пильнування у житті кожного християнина.

В неділю, на саму Пасху ми були в родинному колі разом з нашою другою дочірньою церквою «Божий Задум». В цей святковий день, у своїй проповіді пастор «Божого Задуму» Павло Лозинський нагадав нам про те, що разом зі смертю Христа в життя Його учнів також прийшла мертвість (розчарування, депресії, безнадія). Те ж саме відбувається і у нашому житті, коли Христос не виправдовує наших сподівань. Але разом з воскресінням Христа в наше житті повинне прийти воскресіння від нашої мертвості.

Крім того, немало потішили Церкву своїм виступом наші діти. Їх Пасхальні вірші дозволили нам ще глибше відчути себе у Божій родині!

Пастор церкви "Божа любов" - Руслан Стропиш на служінні у четвер

Пастор церкви "Божий задум" - Павло Лозинський проповідує на Пасхальному служінні

Вітаємо всіх з світлим святом Христового Воскресіння і бажаємо уважно пильнувати з Христом і щоденного Божого відновлення у всі сфери нашого життя!