Ласкаво просимо, гість!
І'мя користувача Пароль: запам'ятати мене

Чому навіть християни страждають від нічних жахів?
(1 чол.) (1) гість
  • Сторінка:
  • 1

ТЕМА: Чому навіть християни страждають від нічних жахів?

Чому навіть християни страждають від нічних жахів? 5 років, 10 міс. назад #159

  • Hellen
  • Поза форумом
  • Fresh Boarder
  • Постів: 4
  • Карма: 0
Привіт усім!
Сьогодні багато людей, особливо молодь, страждають від нічних жахів. І це стосується не лише невіруючих, а й християн також. Цікаво було б взнати біблійне пояснення цього явища. Мені здається, що тут все не просто так, і за цим криється певна духовна суть.
Останнє редагування: 5 років, 10 міс. назад від Hellen.

Re: Чому навіть християни страждають від нічних жахів? 5 років, 10 міс. назад #162

  • Vovans
  • Поза форумом
  • Moderator
  • Постів: 14
  • Карма: 1
Привіт, Hellen! Давненько не бачились. Радий, що ти у форумі! Є питання по суті. Які жахи ти маєш на увазі?

Re: Чому навіть християни страждають від нічних жахів? 5 років, 10 міс. назад #163

  • Hellen
  • Поза форумом
  • Fresh Boarder
  • Постів: 4
  • Карма: 0
Привіт, Володю Теж рада тебе бачити. Я маю на увазі таке явище, коли страшно спати одному в квартирі, чи взагалі, моторошно бути в темній кімнаті. Ці страхи вони ж по суті безпідставні (я не маю на увазі ті випадки, коли людина боїться нападу грабіжників чи ще чогось подібного). Мені здається, що походження страхів, які не мають чіткого обгрунтування, лежить десь у духовній сфері людини, і являється певним підходом сатани до людської свідомості.

Re: Чому навіть християни страждають від нічних жахів? 5 років, 10 міс. назад #165

  • Vovans
  • Поза форумом
  • Moderator
  • Постів: 14
  • Карма: 1
Я думаю, що страх відкрився людині ще з третього розділу Буття. В 10 вірші написано, що Адам злякався. Мені здається, що через пізнання добра і зла ми лякаємось і боїмося саме зла. Страх - це той сигнал, який дає на можливість бути на сторожі, пильнувати і уникати зла. Хоча для багатьох людей абсолютного поняття добра і зла не існує, але як на мене по справжньому розділити добро і зло може тільки Бог, тому саме в тісному контакті з Ним ми можемо точно знати, що є добро, а що зло. Бо часто по людському ми судимо про щось тільки по одному чи декількох параметрах, а Господь бачить всю картину і навіть до і після.
А щодо того чому навіть християни страждають від жахів, то думаю, а так і написано, що в любові не має страху, а досконала любов проганяє страх і той хто боїться недосконалий в любові. 1Ів 4:16-18. А саме головне, що Бог є Любов! Ми ще всі є недосконалі в любові і чим більше ми даємо любові вдосконалюватись в нас, тим менше страху ми маємо. І навпаки. І для мене є дієвий спосіб позбуватись страхів, таких як ти описала - молитись в таких випадках до Бога і концентруватись на Ньому в Якому не має страху, а не на тих речах, які нас можуть злякати. І тоді, якщо є справжня небезпека Господь дає мудрість її уникнути, а коли страх безпідставний, то в присутності Божій він розвіюється, як туман. Господь є та сильна башта, куди ми можемо ховатись. І це супер, бо люди, які не знають Бога під дією страху, а він може навіюватись і духовними ворожими силами, роблять всякі дурниці і гріхи аби тільки вижити. Тому і написано, що сатана страхом смерті тримає людей в неволі.
А взагалі це обширна тема, про яку можна багато говорити
  • Сторінка:
  • 1
Час створення сторінки: 0.18 секунд